Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club-huurling doorbreekt het stilzwijgen: “Ik had in de zomer van 2015 naar Celtic of Hamburg moeten gaan”

Gedoz - Butelle - Van Rhijn - Mechele - Cools - Pina - Wesley - Claudemir - Refaelov - Denswil - Bolingoli (Club Brugge - Kopenhagen)

Komende zondag mag Brandon Mechele – net als Boli Bolingoli en Sébastien Bruzzese – niet in actie komen met STVV tegen Club Brugge. En dus spreekt het Brugse jeugdproduct voor één keer niet met de voeten. “Ik ben er pas achter gekomen toen het contract al getekend was. Een gentlemen’s agreement blijkbaar. Had ik het op voorhand geweten, dan zou ik minstens iets geprobeerd hebben. Maar ik kan het standpunt van Club begrijpen. Stel: wij spelen de match van ons leven, we winnen en ze komen op het eind een punt te kort voor de titel… Jammer, want ik had graag nog eens in Jan Breydel gespeeld”.

In één van zijn eerste interviews bij Sint-Truiden pakte Mechele meteen uit met een opmerkelijke quote: “Ik wil het ongelijk van Michel Preud’homme bewijzen.” Straffe taal voor een ideale schoonzoon. “Misschien moet ik dat imago van brave jongen overboord gooien”, pareert de Blauw-Zwarte Kanarie. “Ik wil gewoon aantonen dat ik goed genoeg ben voor een basisplaats bij Club. Daarmee zeg ik toch niets verkeerds?”

Nochtans zag het er lang erg goed uit voor Mechele, toen hij samen met Bjorn Engels een uitstekend duo vormde. “We kregen het ene compliment na het andere. Hij heeft het uiteindelijk gehaald bij de Rode Duivels, ik niet. Ik hoop die stap ooit te kunnen zetten, maar dan moet het wel erg meezitten”, klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

Mechele hoopt dat hij straks opnieuw uitgroeit tot basisspeler in Jan Breydel, maar heeft desondanks spijt van één beslissing. “Dat ik in de zomer van 2015 niet naar Celtic of Hamburg ben vertrokken… Ik heb die aanbiedingen geweigerd omdat ik eerst met Club het kampioenschap wilde winnen. Een halfjaar later zat ik op de bank. Achteraf gezien was mijn keuze om te blijven verkeerd.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws