Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club Brugge kan in de voetsporen van Anderlecht treden

Club Brugge mascotte duimen omhoog

De beloften van Club Brugge verrasten op de ViaReggio Cup vriend en vijand door zowel titelverdediger Juventus als Napoli te kloppen. Sven Vermant had net voor die twee moeilijke matchen immers nog afscheid moeten nemen van maar liefst 9 spelers. Hun vervangers waren nóg jonger en dus nóg minder ervaren. Het toernooi is met een halve finale dus sowieso al geslaagd, maar vandaag kan er geschiedenis geschreven worden.

Maandagnamiddag om 16.30 wordt er in La Spezia gestreden voor een plekje in de finale van het prestigieuze toernooi. Tegenstander van dienst: Empoli. Zij schakelden in de achtste finales Milan (1-0) uit en bleken ook te sterk voor Spal (1-0). Voor Sven Vermant en zijn manschappen wordt het dus zaak om een gaatje te vinden tegen de stugge defensie van de Italiaanse club uit Ferrara. Mogelijk kan doelpuntenmachine Fran Brodic daarvoor zorgen. Na zijn match met de Kroatische beloften keerde hij namelijk terug naar Italië. In de groepsfase stond zijn teller op 4 stuks.

“Verdiend, zeker gezien de omstandigheden”, vertelt Sven Vermant in HLN. “We zijn altijd blijven verder werken. En daarom zijn we heel trots op wat we verwezenlijkt hebben. Ik schat deze prestaties best hoog in. Als je een favoriet in eigen land kan uitschakelen en dan ook nóg eens een ronde verder gaat tegen een topclub… Dit is ook heel anders dan een beloftenmatch in de competitie. Hier zit je in een toernooimodus, waardoor de spelers op en naast het veld in een context komen te staan die nieuw is voor hen. In die zin was de Youth League het voorbije halfjaar een goede leerschool.”

Tegen Empoli zijn de Brugse jonkies zelfs favoriet. “We gaan uit van onze eigen sterkte. Het is niet dat er zoveel beeldmateriaal voorhanden is van de tegenstanders, dus moeten we wel. Maar zo leren ze ook omgaan met variabele omstandigheden.” Als Club erin slaagt om ook Empoli over de knie te leggen, mag het zich voor de eerste keer ooit opmaken voor de finale van de ViaReggio Cup. In dat geval zou Blauw-Zwart in de voetsporen van Anderlecht treden. Paars-Wit haalde zowel in 2013 als 2014 de finale. “Of er straks veel van deze jongens zullen doorbreken? Dat is heel moeilijk in te schatten. Uiteraard hebben ze talent, maar er zijn geen garanties. Dat heeft het verleden uitgewezen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws