Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club Brugge drukt interessant voorstel door: “In het belang van het Belgische voetbal”

Vincent Mannaert (Club Brugge)

Het Belgische voetbal is voor verbetering vatbaar. Club Brugge heeft zich altijd al ingezet om de werking binnen de Jupiler Pro League te verbeteren, en dat is nu niet anders. Zo lanceerde Blauw-Zwart een voorstel om de club die het meeste minuten schenkt aan in België opgeleide spelers te belonen.

“De achterliggende gedachte is dat we er moeten voor zorgen dat we het succesverhaal van de huidige generatie bestendigen”, verduidelijkt manager Vincent Mannaert in Het Laatste Nieuws. “We beleven een historisch hoogtepunt met onze vijfde plaats op de FIFA-ranking gecombineerd met een zesde plaats op de Europese coëfficiëntenranglijst. Het is in het belang van het Belgische voetbal dat jonge Belgen speelminuten blijven krijgen.”

“Het leek ons het moment om dit nu door te voeren. Dat er ook unaniem gevolg werd aan gegeven, wil zeggen dat iedereen verder kijkt dan zijn eigen ploeg”, benadrukt Mannaert. Onze manager is ook blij dat Club vierde staat in het lijstje. “Het is leuk om te zien dat we de eerste topclub zijn. Club Brugge heeft altijd al een traditie gehad om veel Belgen op te stellen en dat is iets wat we verder willen doortrekken. Deels door doorstroming van de eigen jeugd, deels door het aantrekken van Belgen van andere ploegen.”

En voor het geld doet Club Brugge het echt niet. “Het gaat ons veel meer om het principe dan om het geld. Maar die sommen mogen wat ons betreft zeker nog opgedreven worden. Waarom er geen volwaardige pijler van maken bij de verdeling van de tv-gelden?”, besluit Mannaert.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws