Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Brusselmans: “Hij is in zijn eentje al vijf spelers van Club Brugge waard”

Herman Brusselmans (analist)

Op twee speeldagen van het einde van de reguliere competitie lijkt het erop dat we straks in de Play-Offs een kampioenenstrijd tussen Club Brugge en Anderlecht zullen krijgen. Hoewel velen Michel Preud’homme en zijn troepen naar voren schuiven als dé titelfavoriet, ligt dat voor Herman Brusselmans helemaal anders.

In zijn wekelijkse column windt de analist er naar goede gewoonte geen doekjes om. “We mogen niet vergeten dat Anderlecht onze mogelijke toekomstige kampioen is, ofschoon sommigen op Club Brugge gokken, terwijl Anderlecht Club Brugge overklast in alle geledingen. Alleen al Youri Tielemans is in z’n eentje vijf willekeurige spelers van Club Brugge waard”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Al heeft de schrijver wel een bedenking bij de afstandsgoals van Tielemans. “Heb je z’n doelpunten van de laatste tijd gezien? Die worden door vriend en vijand ‘wereldgoals’ genoemd. Nu dien ik daar wel een kanttekening bij te plaatsen, want ja, we moeten eerlijk zijn en toegeven dat Tielemans dat soort goals kon scoren omdat we in de Belgische competitie met een zeer groot aantal slechte keepers opgescheept zitten. Een normale keeper had al die afstandsschoten van Tielemans uit z’n doel geranseld, maar de vliegenvangers waar we het moeten mee doen, zouden nog geen pinguïn uit hun doel kunnen ranselen als die op hen kwam afgehobbeld.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws