Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Brugse beloften mogen Viareggio Cup met opgeheven hoofd verlaten: Brodic pechvogel van dienst

Fran Brodic (Club Brugge beloften)

Maandagnamiddag konden de beloften van Club Brugge geschiedenis schrijven als ze in de halve finale van de ViaReggio Cup voorbij Empoli geraakten. De Brugse hoop spatte echter uiteen op het doelhout… Blauw-Zwart verloor uiteindelijk met zijn tienen met 3-0.

In vergelijking met de 0-2 overwinning in de halve finale tegen Napoli doken Openda (rechterflank) en Brodic (spits) op in de basiself van Sven Vermant. Cornette en De Kuyffer verhuisden bijgevolg naar de bank. Voorts stuurde onze beloftencoach de volgende 11 namen tussen de lijnen: Gabriel – Nuyts, Karkache, Tanghe, Verwerft – Lynen, Peeters, Van Camp – Openda, Brodic (71′ De Kuyffer) en Fadiga (82′ Cornette).

Na de gebruikelijke studieronde ging de wedstrijd goed op en neer, met kansen aan beide kanten. Het was echter Club dat op het half uur dé kans liet liggen om vanop de stip de score te openen. Brodic, die na zijn wedstrijd met de Kroatische beloften speciaal was teruggekeerd naar Italië, trof de paal. In de groepsfase vond de 20-jarige spits vier keer de weg naar doel.

Deksel op de neus

Een kleine tien minuten later kreeg Club het deksel op de neus toen Traore de thuisploeg op voorsprong trapte: 1-0. Nog voor de pauze liep Tanghe tegen zijn tweede gele kaart aan en zag het er allesbehalve goed uit voor Vermant en zijn manschappen.

Blauw-Zwart wilde van geen opgeven weten en ging in de tweede helft nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Het bleef evenwel opletten voor de scherpe tegenaanvallen van Empoli. In de 78ste minuut besliste Traore met zijn tweede van de middag de wedstrijd. In het absolute slot werd het zelfs nog 3-0 via Zini. De beloften van Club Brugge slagen er dus niet in om de finale te bereiken, maar mogen énorm fier zijn op hun afgelegde parcours. Empoli en Sassuolo strijden om toernooiwinst.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws