Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Brugse beloften boeken ruime eerste overwinning op prestigieus toernooi

Dennis Van Vaerenbergh (Club Brugge beloften)

Van maandag 13 maart tot en met woensdag 29 maart vertoeven de beloften van Club Brugge samen met de technische staf op de Viareggio Cup, een prestigieus voetbaltoernooi waar Italiaanse en buitenlandse topploegen aan deelnemen. Blauw-Zwart werd in de 69ste editie van het toernooi geloot in een poule met Genoa, Parma en Cagliari. 

Dinsdagnamiddag behaalden de Brugse beloften in extremis een gelijkspel tegen Genoa na doelpunten van Fran Brodic en Noah Fadiga. Donderdagnamiddag stuurde trainer Sven Vermant de volgende 11 namen tussen de lijnen tegen Parma: Teunckens – Nuyts, Schryvers, Tanghe, Touba – Lynen, Van Landschoot, Brodic – Ito, Van Vaerenbergh en Osei-Berkoe.

Al na 12 minuten voetballen mocht Club juichen toen ópnieuw Brodic het openingsdoelpunt voor zijn rekening nam. Een deel van de Blauw-Zwarte aanhang hoopt al langer dat de 20-jarige Kroaat eens een kans krijgt in het eerste elftal en die wens zal na de Viareggio Cup ongetwijfeld alleen maar toenemen. De woensdag voor het eerste weekend van de Play-Offs keren de Brugse jonkies terug.

Even voor het uur verscheen ook aanvaller Dennis Van Vaerenbergh op het scorebord: 0-2! Een kwartier voor affluiten stelde linksachter Ahmed Touba – die geregeld op de bank zit bij de grote jongens – de zege helemaal veilig met een derde treffer. Club kwam niet meer in de problemen en pakt zo 4/6 tegen Genoa en Parma, waardoor het naar de tweede plaats in de groep springt!

Programma 

  • 14 maart, 16h30: Genoa – Club Brugge: 2-2
  • 16 maart, 15h: Parma – Club Brugge: 0-3
  • 19 maart, 11h: Club Brugge – Cagliari

De volledig selectie

Jens Teunckens, Brent Gabriel – Jur Schryvers, Ahmed Touba, Laurent Lemoine, Sven Cornette, Soufiane Karkache, Nathan Nuyts, Anton Tanghe – Senne Lynen, Jellert Van Landschoot, Brandon Baiye, Daouda Peeters, Indyana Van Camp – Fran Brodic, Dennis Van Vaerenbergh, Joel Ito, Terry Osei-Berkoe, Noah Fadiga en Rik De Kuyffer

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws