Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Belgische eersteklasser wil Philippe Clement bij Club Brugge wegkapen en inzetten als T1

De Bock en Clement

Philippe Clement speelde 256 wedstrijden in het shirt van Club Brugge en trof daarin 38 keer raak. Na een korte passage bij Germinal Beerschot hing de verdediger zijn voetbalschoenen aan de haak en keerde hij – ditmaal als trainer – terug naar Jan Breydel. 

Aanvankelijk had Clement de Brugse beloften onder zijn hoede, maar al snel kreeg hij de rol van assistent-coach toegewezen bij de eerste ploeg. Adrie Koster, Rudi Verkempinck (interim), Georges Leekens, Juan Carlos Garrido…. Fille zag ze allemaal passeren op Olympia. Niets bleek echter zo goed te werken als de samenwerking met Michel Preud’homme.

Clement steekt het niet onder stoelen of banken dat hij hoofdtrainer wil worden, maar had zich voorgenomen om dit seizoen nog aan de zijde van Preud’homme te blijven. In aanloop naar de Play-Offs wil KV Kortrijk daar echter een stokje voor steken. Na de dramatische 7 op 45 zijn de dagen van Karim Belhocine volgens Het Nieuwsblad immers geteld in het Guldensporenstadion.

Naar verluidt werd een maand geleden zelfs al de zoektocht ingezet naar een opvolger. Peter Maes en Fred Vanderbiest werden in eerste instantie gepolst. Terwijl de eerste twijfelt en afwacht, is de tweede al officieel voorgesteld als coach van Lierse. En zo blijven er nog 2 kandidaten over: de eerder genoemde Clement én Besnik Hasi. De Kerels dachten in 2015 ook al aan Clement.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws