Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Belgische coach haalt de loftrompet boven voor Vormer: “Zoals die man zou je er 11 op het veld willen”

Ruud Vormer (Club Brugge - Anderlecht)

Zoals het er nu naar uitziet, zullen Club Brugge en Anderlecht straks strijden om het kampioenschap. Ivan Leko (Sint-Truiden), Jordi Condom (Eupen) en Rúnar Kristinsson (Lokeren) spelen dan wel Play-Off 2, maar konden elk op hun manier een resultaat neerzetten tegen Blauw-Zwart. Onderstaand hun verwachtingen voor Michel Preud’homme & co.

Eerst en vooral verwacht het drietal dat de afwezigheid van José Izquierdo een serieuze impact zal hebben. “Club is de beste ploeg op collectief vlak, maar de blessure van Izquierdo is een heel gevoelig thema voor hen”, oordeelt Leko. “Want hij is zeker de beste speler van de competitie, nagenoeg de enige die in staat is om in zijn eentje wedstrijden te beslissen. Met of zonder hem is het niet hetzelfde Brugge.”

Kristinsson is van mening dat Hans Vanaken een cruciale rol kan spelen in de titelstrijd. “Ik vind hem de laatste tijd de man in vorm. Hij is een speler die soms vergeten wordt, maar hij begrijpt altijd de bewegingen die om hem heen gebeuren en kiest goed zijn momenten om het strafschopgebied binnen te dringen”, klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

Vooral op het middenveld

Voorts zijn de drie coaches het eens over de kwaliteiten van Ruud Vormer. “Een speler die iedere trainer in zijn ploeg zou willen”, stelt Condom. “Zoals die man zou je er elf op het veld willen. Hij is een vechter, hij werkt en hij is intelligent in zijn infiltraties tussen de lijnen…”

“Vormer maakt ook goals en geeft beslissende passes”, merkt Leko terecht op. “Hij speelt met veel passie. Zijn polyvalentie is ook belangrijk, maar ik denk dat we hem in de Play-Offs vooral op het middenveld zullen zien. Ik kan me hem moeilijk voorstellen als flankverdediger in zulke belangrijke matchen. Hij kan het wel, maar dat is niet zijn plaats.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws