Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Antwerp wil van hooligans af en verwijst naar Club Brugge

Pyro (Club Brugge - Zulte Waregem)

Antwerp kan zich na de gewonnen titelmatchen tegen Roeselare voorbereiden op een plaatsje in 1A. CEO Patrick Decuyper wil onder meer de hooligans van The Great Old aanpakken. De supporters van Antwerp hebben immers een reputatie en kwamen in het verleden ook al meermaals in opspraak door vechtpartijen met onder meer Club-fans.

“Gasten die zich niet kunnen gedragen, die moeten we kwijt”, vertelt Decuyper klaar en duidelijk aan Het Nieuwsblad. “Dat is mijn belangrijkste ambitie voor volgend seizoen. Alleen dan kunnen we een grote club worden.”

De sterke man bij Antwerp beseft dat de club een imagoprobleem heeft. “Wij willen naar Club Brugge, Anderlecht en Standard gaan zonder problemen met de fans.” En om het probleem op te lossen, haalt Decuyper de mosterd bij Blauw-Zwart. “Wij gaan een softwaresysteem invoeren – dat ze ook al bij Club Brugge gebruiken – waarbij de supportersfederatie kan zien wie er te veel heeft uitgespookt. Die zullen dan worden geweigerd en niet meer mee mogen op de bus naar uitwedstrijden.”

“Hooliganisme is de grootste hindernis die we moeten nemen om een grote club te worden. Als we dat geweld kunnen achterlaten, komen er families met kleine kinderen naar het stadion. Nu durven die niet te komen. En ook sponsors willen zich niet associëren met een club waar er veel geweld is. Die zich niet gedragen, die moeten we kwijt. De oude garde van hooligans, daar kan je mee praten en die zeggen ook dat het is gepasseerd. Er is alleen nog een jonge garde die het nodig vindt om onnozel te doen. Als we het geweld kunnen bannen, worden we een grote club.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws