Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Anderlecht-icoon doet verrassende onthulling: “Twaalf jaar abonnee geweest op Club”

DJ set Club Brugge

De voetballers die erin slagen om een profcarrière uit te bouwen bij de ploeg van hun dromen zijn dun gezaaid. Sommige spelers belanden zelfs bij de aartsrivaal van de club waar ze als kind voor supporterden. Zo ook Yves Vanderhaeghe.

Vanderhaeghe is bij de meeste Club-fans geen graag geziene gast. Als speler kwam de verdedigende middenvelder in de jaren ’80 immers uit voor Cercle Brugge en van 2000 tot 2006 vertoefde hij ook nog eens in het Astridpark. Met maar liefst 150 matchen voor Paars-Wit wordt de trainer van KV Oostende dan ook gezien als een Anderlecht-icoon. Al was dat ooit anders. “Of ik als ex-speler van Cercle én Anderlecht ooit bij Club Brugge terecht kan? Ik word met Anderlecht geassocieerd, maar mijn vader en ik zijn twaalf jaar abonnee geweest op Club.”

En zijn bewondering voor de Blauw-Zwarte aanhang is er nog steeds. Zo gaf hij onder andere na de 1-0 nederlaag van KVO eind 2015 aan dat hij het Club-publiek echt wel fantastisch vond en dat het belang daarvan niet onderschat mag worden. Ook voor Jan Ceulemans heeft Vanderhaeghe een boon. “Hij was mijn idool bij Club. Al mijn Paniniboeken dragen zijn handtekening en ik heb al zijn truitjes.” Van de huidige generatie kan Timmy Simons hem wel bekoren. “Ik blijf fan van hem, hoe hij anderen nog altijd beter doet spelen. Simons blijft de sleutel op de deur van Club Brugge”, besluit de coach van de Kustboys in Het Nieuwsblad.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws