Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Als flankverdediger toont Ruud Vormer zich een veelzijdiger pion dan Ricardo van Rhijn”

Nederlanders bij Club op vlag

Michel Preud’homme verraste vorige week tegen Zulte Waregem met Ruud Vormer als rechtsback. Francky Dury en zijn spelers gaven achteraf toe dat ze er eigenlijk geen rekening mee hadden gehouden dat de Nederlander de rechterflank voor zijn rekening zou nemen. 

De meesterzet van Preud’homme loonde al na amper 4 minuten voetballen, toen Vormer op aangeven van De Bock – nota bene onze andere vleugelverdediger – de 1-0 tegen de netten kopte. Het was een mooi begin van een zorgeloze 5-0. “Nog eens het bewijs dat Club een te vrezen aanvallende machine is geworden, waarin de spelers op elk moment overal kunnen opduiken en een numerieke meerderheid kunnen creëren, met spelsituaties die er door Michel Preud’homme op maniakale wijze ingeslepen zijn”, aldus Guillaume Gautier in Sport/Voetbalmagazine.

“Vormer is een onmisbaar wapen in het strijdplan van Club, omdat zijn trainer met hem erbij van tactisch systeem kan wisselen zonder een vervanging te moeten doorvoeren. Moeiteloos schakelt hij om van een aanvallende of verdedigende functie op het middenveld naar de positie van rechtsachter, waar hij à la Thomas Meunier op het juiste moment de ruimte induikt. Vormer kan alles. Aansluiten bij het middenveld en daar extra gevaar creëren, maar ook opduiken daar waar de passes van op links aankomen en de juiste bestemmeling zoeken.”

En Gautier gaat nog een stapje verder in zijn analyse. “Als flankverdediger toont Vormer zich een veelzijdiger pion dan zijn landgenoot Ricardo van Rhijn, die ook de hele tijd op en neer draaft, maar minder verrassend infiltreert en naar binnen toe komt, iets wat ook Meunier kon, op die manier verwarring zaaiend bij de tegenstander. Met Vormer als rechtsback krijg je op het middenveld een man meer en heeft ook Hans Vanaken daar een extra aanspeelpunt, wetend dat het duo Simons – Claudemir garant staat voor de verdedigende organisatie, waardoor de twee vleugelbacks tegelijk mogen oprukken naar de zestien aan de overkant.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws