Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

AA Gent maakt plots bocht van 180 graden in discussie over maandagvoetbal

Hein Vanhaezebrouck met pintje bier (Club Brugge - AA Gent)

Er werd de voorbije weken heel wat gezegd en geschreven over maandagavondvoetbal. AA Gent was lang vragende partij, maar een resem kleine clubs en Club Brugge wilden niet weten van een onaangekondigde wijziging van het competitieformat. Intussen hebben ook de Buffalo’s hun mening herzien.

Club combineerde twee jaar geleden Play-Off 1 voetbal met én een bekerfinale én de Europese kwartfinale. Daardoor was het niet meer fris in de cruciale fase van de competitie en gingen Hein Vanhaezebrouck & co met de titel aan de haal. In Jan Breydel zouden ze het dan ook oneerlijk vinden als de reglementen nu plots wel gewijzigd kunnen worden. Michel Preud’homme kaartte de vermoeidheid immers toen ook al aan.

Ondanks het feit dat Pierre François, CEO van de Pro League, zich – weliswaar als enige – herinnerde dat er destijds een pv werd opgemaakt waarin vermeld stond dat maandagvoetbal tot de mogelijkheden behoort, haalt AA Gent nu enigszins verrassend de lont uit het kruitvat in de discussie.

In de toekomst corrigeren

“Voetbal op maandag is niet meer voor dit seizoen”, vertelt Louwagie aan Het Nieuwsblad. “Als je met een bepaald format begint, kan je dat niet en cours de route wijzigen. Maar volgend seizoen moet het kunnen. De Europees spelende ploeg op maandag thuis laten spelen, moet voor volgend jaar toch bespreekbaar zijn? Het is in het belang van het Belgische voetbal.”

“Als wij punten zouden tekortkomen voor Play-Off 1, dan ligt de oorzaak bij het feit dat we Europees hebben gespeeld. Hetzelfde geldt voor Genk. Het is niet omdat we dit gebrek nog altijd niet hebben gecorrigeerd dat we het in de toekomst niet meer moeten bijstellen”, besluit de technisch directeur van AA Gent.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws