Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

WTF?! Waanzinnig aantal bezwaren tegen komst nieuw stadion Club Brugge

Belangenvermenging in stadiondossier Club Brugge

Vrijdag liep het openbaar onderzoek voor het GRUP regionaalstedelijk gebied Brugge af. Tot gisteren konden tegenstanders hun dossiers indienen om de komst van onze nieuwe voetbaltempel aan te vechten. En dat gebeurde – u raadt het al – massaal… 

Brugse natuur- en milieuverenigingen hebben maar liefst 2.104 bezwaren ingediend tegen geplande projecten langs de Blankenbergse Steenweg, waaronder het Club-stadion, en in het Chartreusegebied.

“In het dossier van het nieuwe stadion voor Club Brugge is te weinig onderzoek verricht om een goed afgewogen keuze te kunnen maken tussen de inplanting van een nieuw stadion of de verbouwing van Jan Breydel. De negatieve impact door het verdwijnen van extra open ruimte weegt niet op tegen de huidige mobiliteitsproblemen in Sint-Andries, waarvoor een oplossing mogelijk is”, aldus Erik Ver Eecke van de vzw Groen.

Goed onderbouwd dossier

Hoe het nu verder moet? “De Vlaamse regering zal nu alle bezwaren moeten bekijken”, reageert Brugs schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon in HLN. “Zij zullen ook moeten uitmaken in hoeverre rekening wordt gehouden met de bezwaren. Tegen september of oktober wordt het GRUP dan normaal definitief goedgekeurd, maar daarmee is de kous niet af. Daarna kan een juridisch steekspel beginnen.”

Toch hoeft Blauw-Zwart nog niet te wanhopen. “Voor het dossier Club Brugge voorzie ik eigenlijk geen problemen. Dat is echt wel goed onderbouwd, maar het kan vertraging oplopen als alle dossiers aan elkaar blijven hangen. Het is koffiedik kijken hoe dit afloopt.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws