Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Volgt Mazzu straks MPH op als coach van Club Brugge? Peter Vandenbempt geeft antwoord

Peter Vandenbempt (analist) (2)

Club Brugge won afgelopen zondag met het kleinste verschil van Sporting Charleroi. In een tactisch steekspel was de eerste helft voor de Carolo’s, de tweede voor Blauw-Zwart. Chris Bedia liet een dot van een kans liggen, Jelle Vossen vond wél de weg naar doel. Peter Vandenbempt laat zijn licht schijnen op de topper en geeft zijn mening over de mogelijke opvolger van Michel Preud’homme.

“De twee twee trainers hebben een hoofdrol gespeeld”, opent de analist bij Sporza. “Niet met gedoe langs de lijn, wel met een interessant, tactisch en boeiend steekspel. Voor de rust had Mazzu een perfect plan. Club Brugge kon maar niet voetballen.”

“In de tweede helft vond Preud’homme een weinig voor de hand liggende oplossing. Wesley trok zich wat terug. Vormer ging als een soort offensieve rechtsback spelen. En Vanaken voetbalde als een teruggetrokken spelmaker. Dat veranderde de wedstrijd. Zo kan voetbal ook interessant zijn.”

Felice Mazzu (Sporting Charleroi)

Daarnaast zag Vandenbempt een extra pigment tijdens Club – Charleroi. “Mazzu maakte het extra boeiend in Brugge. Velen zien het werk van de Charleroi-coach als een soort sollicitatiegesprek in Jan Breydel. In principe zoekt Club Brugge straks toch een opvolger voor Michel Preud’homme.”

“Mazzu heeft de voorbije jaren veel respect afgedwongen. Ondanks het vertrek van zijn beste spelers, boekt hij telkens opnieuw resultaten. De vraag is nu of de coach ook geschikt is voor een topclub. Bij Club ligt de lat hoger dan in Charleroi.”

“In Brugge moet het voetbal dominant zijn. Bovendien is Mazzu het Nederlands niet machtig. Blijft hij dan in de wurgende stress van een topclub ook zichzelf? In Charleroi is hij één van de jongens. Hij roept al eens iets vulgairs door de megafoon. Sympathiek in Charleroi, maar in Brugge ligt dat anders.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws