Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Verhaeghe speelt het hard bij Rode Duivels: inleveren of opkrassen

Bart Verhaeghe (Club Brugge - Anderlecht)

Op het EK in Frankrijk verdienden de Rode Duivels maar liefst 350.000 euro voor het bereiken van de kwartfinales. Ter vergelijking: de Franse spelers schopten het tot in de finale en kregen daarvoor 250.000 euro. De hoge premies zijn een erfenis van ex-CEO Steven Martens, die de Duivels 60% van de toernooi-inkomsten en een winstdeelname uit portretrechten beloofde. Bart Verhaeghe wil daar korte metten mee maken.

Onze voorzitter wil enerzijds de toernooipremies met 40% doen verminderen en anderzijds de betalingen voor de portretrechten stopzetten. Probleem hierbij: Martens legde de premies vast tot en met het WK in Rusland. Verhaeghe heeft echter een drukkingsmiddel gevonden om zijn doel te bereiken.

De spelers en hun makelaars kregen namelijk de boodschap dat wie niet toegeeft, moet vrezen voor zijn WK-selectie. Dat meldt Het Nieuwsblad. De tijd is alvast een bondgenoot van Verhaeghe & co, aangezien meer en meer spelers voor hun plaats zullen vrezen naargelang het WK in Rusland dichterbij komt. Bovendien verdienen de meesten onder hen bij hun club nog veel meer.

Als de Rode Duivels in België zijn voor de interland tegen Griekenland wordt er opnieuw onderhandeld. Namens de spelers zijn meestal Vincent Kompany, Eden Hazard, ­Thomas Vermaelen, Thibaut Courtois en Jan Vertonghen van de partij.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws