Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Veel lof voor 2 Club-spelers: “De man van het weekend”

Wesley met overwinningsgezangen (Club Brugge - Gent)

Club Brugge won afgelopen weekend met het kleinste verschil van Sporting Charleroi. Wim De Coninck is van mening dat Blauw-Zwart daarvoor Wesley Moraes moet bedanken en steekt daarnaast een pluim op de hoed van winteraanwinst Dorin Rotariu.

“Club Brugge zat vast voor de rust tegen het uitgekookte Charleroi van Felice Mazzu”, opent de analist. “Het miste bezieling, werkkracht, présence en vond geen gaatje. Michel Preud’homme moest iets doen aan de rust en hij pakte uit met wat een gouden wissel bleek. De ondermaatse Helibelton Palacios werd naar de kant gehaald, meid voor alle werk Ruud Vormer kwam op rechtsachter terecht en Wesley kreeg als invaller de voorkeur op Lex Immers.”

“Toch een signaal”, oordeelt De Coninck. “De Braziliaan kwam immers niet in de spits terecht, maar in een andere rol, wat zwervend op het middenveld, soms vanaf links zelfs. Hij bracht duelkracht, duwde Charleroi achteruit en zette Vossen op weg naar de goal met een sublieme dieptepass, de enige van de wedstrijd.”

“Wesley werd zo de man van het weekend. Als aanvaller zal hij misschien nooit de echte titularis worden, maar in de hiërarchie schuift hij zo wel op. En nog dit: het is nog zeer vroeg en hij kreeg nog maar tien minuten, maar van alle winteraanwinsten lijkt Rotariu de beste indruk te maken. Zeer lichtvoetig”, klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws