Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vandenbempt weet waarom MPH uithaalde naar zijn spelers

Peter Vandenbempt (analist)

Club Brugge verloor zondagavond met het kleinste verschil van Lokeren, maar deed daarbij vooral zichzelf te kort. Blauw-Zwart had immers genoeg kansen om punten mee te graaien op Daknam. Dat zag ook Peter Vandenbempt.

“Twee nederlagen in drie matchen is net iets te veel: de statistieken buitenshuis dit seizoen zijn voorlopig helemaal niet goed voor Club”, opent de analist bij Sporza. “Zes keer verloren al en in zeven van zijn uitwedstrijden zelfs geen doelpunten kunnen maken.”

Toch is er volgens Vandenbempt geen reden tot ongerustheid. En het ontbrekende fanatisme waarover Preud’homme na afloop niet te spreken was, is volgens hem eerder een ‘trucje’. “Veel meer dan de oprechte noodkreet van Vanhaezebrouck, lijkt de uithaal van Preud’homme er toch één om zijn spelers scherp te krijgen en te houden.”

“Want ik denk dat Preud’homme en eigenlijk heel Brugge ervan overtuigd zijn dat deze ploeg meer dan voldoende gewapend is om straks opnieuw kampioen te worden. En dat Club Brugge bij wijze van spreken enkel zichzelf kan kloppen, als het niet 100 procent fit, scherp en gefocust is. Want Club Brugge heeft in Lokeren eigenlijk gewoon goed gevoetbald, veel kansen gecreëerd, maar minder goed afgewerkt. Dus ik zou zeggen: geen enkele reden tot ongerustheid, maar wel waakzaamheid. En precies daarvoor hebben ze die fanatieke trainer.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws