Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vandenbempt geeft inkijk in zijn Gouden Schoen stemformulier: “Maar Vormer meest constante van 2016”

Peter Vandenbempt (analist) (3)

Vanavond weten we wie Sven Kums opvolgt als winnaar van de Gouden Schoen. Sporza-journalist Peter Vandenbempt maakt geen geheim van zijn stemmen en geeft toelichting bij zijn keuze.

Eerste stemronde:

  1. José Izquierdo (Club Brugge)
  2. Hans Vanaken (Club Brugge)
  3. Mbaye Leye (Zulte Waregem)

Tweede stemronde:

  1. Alejandro Pozuelo (RC Genk)
  2. Lukasz Teodorczyk (Anderlecht)
  3. Ruud Vormer (Club Brugge)

“Izquierdo stond bij mij met stip bovenaan in de eerste stemronde”, steekt Vandenbempt van wal. “Hij heeft Club Brugge mee kampioen gemaakt en de manier waarop Club die titel gepakt heeft, mocht gezien worden, met overwicht in de Play-Offs. Izquierdo sprong er als individu bovenuit. Herinner je je de match op AA Gent? 1-4 voor Club met Izquierdo als grote uitblinker.”

“Izquierdo is de keuze van de voetballiefhebber. Hij stond garant voor spektakel, had geweldige acties en versnellingen in huis en maakte ook nog prachtige doelpunten. Hij is polyvalent en een ploegspeler die met assists strooit.” De Colombiaanse sneltrein duikt in de tweede stemronde niet meer op. “Omdat hij vaak geblesseerd was en moeite had om terug te keren”, verklaart de analist. “Hij betaalde de prijs, en met hem heel Club, voor een negatieve Champions League-campagne. Op zich zou dat niet mogen meetellen, maar het is nu eenmaal zo.”

Tot slot breekt Vandenbempt een lans voor Ruud Vormer. “Als je het hele kalenderjaar bekijkt, is Vormer de meeste constante speler in België. Hij heeft in 2016 bijna permanent op hoog niveau gespeeld in een Club Brugge dat vorig seizoen kampioen werd en ook eind 2016 weer aan de leiding stond. Vormer heeft geen terugval gehad in de tweede stemronde. Zelfs in een voor Club Brugge zeer lastige Champions League hield hij ook in de moeilijke wedstrijden stand. Maar toch denk ik dat het een tweestrijd zal worden tussen Izquierdo en Teodorczyk.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws