Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vandenbempt doet straffe voorspelling over Refaelov

Lior Refaelov (Club Brugge - KV Mechelen)

Sinds Lior Refaelov in de zomer van 2011 in Jan Breydel neerstreek, heeft hij heel wat Brugse supportersharten gewonnen. Ook Michel Preud’homme is fan van de flankaanvaller, maar de Israëliër zoekt al een tijdje naar zijn beste vorm. Volgens Peter Vandenbempt komen er vrijdag 90 cruciale minuten aan voor Rafa.

“Wanhopen hoeft niet, want Israëli’s hebben ervaring met lange tochten door de woestijn, maar die van Lior Refaelov duurt stilaan te lang”, opent de radiostem in Sport/Voetbalmagazine. “De kwieke flankaanvaller is krampachtig op zoek naar zichzelf. Gefrustreerd moeten toekijken bij de dodentocht van zijn ploeg in de langverwachte Champions League, ongeduldig moeten wachten op zijn rentree in de competitie en sindsdien verwikkeld in een moeizaam gevecht met zichzelf en zijn weerbarstige vorm.”

“Refaelov is zijn flair en naturel kwijt, loopt zich vast en gaat forceren”, oordeelt Vandenbempt. “Hij moet straks met José Izquierdo een hoofdrol spelen in de Brugse rush naar de titel, maar de coach wordt ongeduldig. Twee nederlagen in drie wedstrijden helpen ook niet. En Dorin Rotariu klopt met overtuiging op de deur, dat heeft de twijfelende Rafa ook al gezien.”

De analist voorspelt dat de publiekslieveling vrijdag een laatste kans in de basis zal krijgen tegen Westerlo, maar dat – bij een tegenvallende prestatie – het woord daarna aan winteraanwinst Rotariu is. En dat terwijl Play-Off I met rasse schreden nadert. “Michel Preud’homme staat voor een moeilijke keuze: Refaelov laten staan en hopen op de ommekeer of hem laten herbronnen in de schaduw op de bank. Het Kuipje lijkt mij een geschikte plek om hem nog één keer te laten proberen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws