Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vanaken weet hoe hij zijn speelstijl kan verbeteren: “Zoals De Bruyne”

Hans Vanaken (Club Brugge - Anderlecht)

Hans Vanaken kende een moeilijk seizoensbegin, maar bewees op Lokeren en Westerlo dat hij helemaal klaar is voor de Play-Offs. Maar wat is nu de favoriete positie van de 24-jarige middenvelder?

Michel Preud’homme is van mening dat Vanaken op termijn misschien beter tot zijn recht komt als hij lager op het veld speelt. Met andere woorden: meer als nummer 8 dan als nummer 10. “Ik vind de nummer 10 nog altijd mijn beste positie”, pareert Vanaken in HLN. “Ik speel graag tussen de lijnen. Om zelf te kunnen infiltreren én ook ploegmaats voor doel te kunnen zetten. Hoe hoger ik op het veld kan staan, hoe beslissender ik kan zijn voor de ploeg. Aanvallen opzetten vanop de 8, ligt me ergens ook wel, maar op dit moment voel ik me beter als nummer 10.”

De Brugse coach hoopt dat Hans als nummer 10 sneller de ruimte zoekt, terwijl de Limburger fan is van balbezit. “Ik heb moeten leren om meteen vooruit te denken. In Lokeren was ik vaak een aanspeelpunt, dat wachtte tot de ploegmaats kwamen aansluiten. In het anderhalf jaar dat ik hier speel, ben ik wel al een stuk verbeterd. Al kan het nóg beter. Ik ben sowieso iemand die graag op balbezit speelt en niet veel ballen wil verliezen.”

“Maar ik wil ook beslissend zijn”, gaat Vanaken verder. “En dan moeten die ballen vaker en sneller vooruit. Wat tegen mijn natuurlijke manier van spelen in, ja. Maar misschien moet ik zoals Kevin De Bruyne meer risico in mijn passes steken. Niet bang zijn om een bal te verliezen. Dúrven een bal te verliezen zelfs. En soms gewoon eens een ‘gekke’ bal versturen, waar de kans maar 20% is dat hij goed aankomt. Maar als hij dan doorkomt, het wel iets oplevert.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws