Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vanaken reageert openlijk op kritiek: “Ik kan dat niet zomaar veranderen”

Hans Vanaken (Club Brugge - Kopenhagen)

Hans Vanaken moest de voorbije maanden heel wat kritiek slikken. Van een deel van de Brugse aanhang, zo nu en dan eens van het Brugse bestuur en ook Michel Preud’homme durfde binnenskamers wel eens aan de oren van de 24-jarige middenvelder te trekken. De voorbije weken bewees Vanaken echter dat hij opnieuw naar zijn beste vorm groeit.

“Het is logisch dat ik word aangepakt als het minder is”, opent Vanaken. “Omdat ik weet dat er een bedoeling achter zit: namelijk mij beter maken. Dát is het belangrijkste. De manier waarop maakt bij mij niet veel verschil. Rustig of kwaad: ik zal het altijd wel oppakken.”

Voor sommigen houdt Hans er een ongeïnteresseerde indruk op na. “Ik ben zacht, zacht in de omgang bedoel ik dan. Maar op het veld wil ik winnen. Ook al komt dat door mijn nonchalante en slungelachtige stijl misschien niet altijd zo over. Dat is jammer, want het is niet mijn bedoeling. Maar ik kan die stijl niet zomaar veranderen.”

Ik wil er alles voor geven

“Of een harde tackle de perceptie zou veranderen? Als ik al zou kunnen tackelen, zou dat zijn om de bal te veroveren, niet om de perceptie te veranderen.” Een duw uitdelen dan? “Daar moet je mee opletten als aanvaller. Dan pak je al sneller geel. Ik bén geen vuile speler. En ook al niet de speler die veel in duel zal gaan.”

Vanaken hoopt in de Play-Offs te ontploffen. “Ik zet veel druk en ik loop écht veel in een match. Maar het is zo moeilijk om die grinta erin te krijgen als dat niet van nature in je zit. Het is niet dat ik het niet wil, hé. Ik wíl winnen, ik wíl er alles voor geven, ik wíl altijd doen wat ze van mij verwachten. Alleen lukt dat de ene match beter dan de andere”, klinkt het in HLN.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws