Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Van der Elst: “Ik weet uit goeie bron dat hij door het Brugse bestuur geregeld op het matje geroepen werd”

Franky Van der Elst (analist)

Een puike prestatie op Daknam en zonder enige twijfel Man van de Match in ‘t Kuipje, maar in de maanden voordien had Hans Vanaken het moeilijk om zijn beste niveau te halen. Volgens Franky Van der Elst heeft de 24-jarige middenvelder het niet altijd gemakkelijk gehad.

Ons Club-icoon vertelt dat het Brugse bestuur dit seizoen niet helemaal tevreden was over de prestaties van Vanaken. “Hij wordt geregeld eens op het matje geroepen bij Club, zo weet ik uit vrij goeie bron. Maar ik vind dat dat allemaal geen zin heeft, je moet niet tegen Hans gaan zeggen dat het er nu wel eens op moet zitten. Hij weet dat zelf ook. Dat heeft volgens mij niet zoveel effect.”

Van der Elst is verder van mening dat Vanaken beter tot zijn recht komt als pure nummer 10. “Ik vind dat als je zo makkelijk iemand alleen voor doel zet, dat je hoger moet spelen. Niet als een soort 8, naast Timmy Simons. Hij moet wel in de positie spelen waarin hij nu altijd komt. Vergeet niet dat hij altijd als eerste gaat jagen op de verdedigers, hij werkt hard.”

Sommige supporters vinden dat Vanaken snelheid mist. “Hij geeft die nonchalante indruk, maar dat is gewoon zijn speelstijl. Hij zal nooit een flitsende, snelle speler worden, in de sprint bedoel ik dan. Maar hij kan wel snel spelen”, besluit The Fox in Extra Time.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws