Snoeiharde kritiek op Teodorczyk en Anderlecht: “Club Brugge is nu reeds kampioen”

Łukasz Teodorczyk (Anderlecht)

Het 63ste Gala van de Gouden Schoen zal herinnerd worden door twee zaken: de triomftocht van Club Brugge dat maar liefst 5 prijzen in de wacht sleepte én de onaangekondigde afwezigheid van Łukasz Teodorczyk. 

Hugo Camps laat in zijn column voor HLN geen spaan heel van de 25-jarige Pool en bij uitbreiding heel Anderlecht. “René Weiler is een slapjanus. Hij wou een bestraffend gesprek voeren met Teodorczyk, maar durfde niet met het oog op de titel. Herman Van Holsbeeck was al even kruiperig in het niet-willenweten. De afwezigheid van de Pool op de Gouden Schoen mag mysterie blijven. Het werpt een triest beeld over de grootste club van het land. Ik denk dat Constant Vanden Stock zich in zijn graf heeft omgedraaid.”

“De rebellie van Teodorczyk ontbloot een gijzelingsdrama. Van de ene kant forceren de kapitaalhouders een nieuwe cultuur binnen de club en dan blijkt ook nog dat een gehuurde spits ‘foert en merci’ mag zeggen tegen het grootste voetbalgala van het land. De volgende ochtend staat hij te dollen op training. Waar is nog het gezag? Allicht word je dan voorbijgestreefd door provincieclubs als Brugge en Zulte Waregem. Who the fuck is Teodorczyk?”

“Hij scoort makkelijk, jawel, maar nooit eens met een gelikte bal in de kruising, altijd in verrommeling. Hijgende doelpunten. Immens droevig toch dat een hark van vreemde origine soeverein is aan de chique club die Anderlecht pretendeert te zijn. Proleet negeert hooghartig aristocratie – zelfs Bart Verhaeghe wordt dan een monument van een voorzitter. Club is nu reeds kampioen. Iedereen toetert maar dat met Donald Trump de hele wereld op tilt staat. Maar wat te denken van Anderlecht? Zie het spastische wroeten van Teodorczyk en dat is ook bovenbaas met humeuren als slagtanden. Pretentie navenant.”

Laaste nieuws

Ruud Vormer reageert op de titel van blauwzwart

Club Brugge is kampioen van het seizoen. Een bijzondere manier om een titel te veroveren, maar het is wel degelijk een gewonnen...

De beslissing van de Pro League is klaar! Dit gebeurt er met het Belgische voetbal

Geen competitie meer dit seizoen, wel nog een bekerfinale. Blauwzwart is kampioen en volgend jaar spelen we met 18 ploegen. Volgens Het...

Spelers weten heel goed wat ze willen over verder verloop competitie

Het Laatste Nieuws hield bij honderd voetballers uit de Jupiler Pro League een steekproef over het verdere verloop van de competitie.
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

Club Brugge kent in België zijn gelijke niet

Bob Madou, Chief Commercial Officer, heeft van Club Brugge een machine gemaakt naast het veld. Ook daar kent Club Brugge geen...

Diatta weg voor 25 miljoen euro?

Volgens het Italiaanse Pianeta Milan wordt Krépin Diatta volgend seizoen mogelijk een speler van AC Milaan. "Diatta kan in...

Blauwzwart druk bezig met zomertransfers

De coronacrisis heeft ook zijn voordelen. Club Brugge zit al volop in transfermodus en kan daar meer tijd voor uittrekken dan anders....

Home is where the heart is

Het voetbal ligt ondertussen al een hele tijd stil, en dat begint zwaar te wegen voor heel wat supporters. Ze missen de...