Snoeiharde kritiek op Teodorczyk en Anderlecht: “Club Brugge is nu reeds kampioen”

Łukasz Teodorczyk (Anderlecht)

Het 63ste Gala van de Gouden Schoen zal herinnerd worden door twee zaken: de triomftocht van Club Brugge dat maar liefst 5 prijzen in de wacht sleepte én de onaangekondigde afwezigheid van Łukasz Teodorczyk. 

Hugo Camps laat in zijn column voor HLN geen spaan heel van de 25-jarige Pool en bij uitbreiding heel Anderlecht. “René Weiler is een slapjanus. Hij wou een bestraffend gesprek voeren met Teodorczyk, maar durfde niet met het oog op de titel. Herman Van Holsbeeck was al even kruiperig in het niet-willenweten. De afwezigheid van de Pool op de Gouden Schoen mag mysterie blijven. Het werpt een triest beeld over de grootste club van het land. Ik denk dat Constant Vanden Stock zich in zijn graf heeft omgedraaid.”

“De rebellie van Teodorczyk ontbloot een gijzelingsdrama. Van de ene kant forceren de kapitaalhouders een nieuwe cultuur binnen de club en dan blijkt ook nog dat een gehuurde spits ‘foert en merci’ mag zeggen tegen het grootste voetbalgala van het land. De volgende ochtend staat hij te dollen op training. Waar is nog het gezag? Allicht word je dan voorbijgestreefd door provincieclubs als Brugge en Zulte Waregem. Who the fuck is Teodorczyk?”

“Hij scoort makkelijk, jawel, maar nooit eens met een gelikte bal in de kruising, altijd in verrommeling. Hijgende doelpunten. Immens droevig toch dat een hark van vreemde origine soeverein is aan de chique club die Anderlecht pretendeert te zijn. Proleet negeert hooghartig aristocratie – zelfs Bart Verhaeghe wordt dan een monument van een voorzitter. Club is nu reeds kampioen. Iedereen toetert maar dat met Donald Trump de hele wereld op tilt staat. Maar wat te denken van Anderlecht? Zie het spastische wroeten van Teodorczyk en dat is ook bovenbaas met humeuren als slagtanden. Pretentie navenant.”

Laaste nieuws

Gert Verheyen weet hoe je Man United pijn kan doen: opletten voor counters, zelf scoren op corner

Er is al veel gezegd en geschreven over het duel tussen Club Brugge en Manchester United. In Het Nieuwsblad doet Gert...

Wat als Haaland vanavond op Jan Breydel stond? Het had gekund.

Erling Haaland stond in de zomer van 2018 op het verlanglijstje van blauwzwart. Ook Man United was toen geïnteresseerd. Maar uiteindelijk...

Vormer en Vanaken vanavond op de bank?

Volgens Het Nieuwsblad is de kans groot dat kapitein Ruud Vormer vanavond niet speelt tegen Manchester United. Ook Hans Vanaken krijgt...

Volgende Wedstrijd

Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

Gert Verheyen weet hoe je Man United pijn kan doen: opletten voor counters, zelf scoren op corner

Er is al veel gezegd en geschreven over het duel tussen Club Brugge en Manchester United. In Het Nieuwsblad doet Gert...

Wat als Haaland vanavond op Jan Breydel stond? Het had gekund.

Erling Haaland stond in de zomer van 2018 op het verlanglijstje van blauwzwart. Ook Man United was toen geïnteresseerd. Maar uiteindelijk...

Vormer en Vanaken vanavond op de bank?

Volgens Het Nieuwsblad is de kans groot dat kapitein Ruud Vormer vanavond niet speelt tegen Manchester United. Ook Hans Vanaken krijgt...

“Waarom zou Belgische topclub niet kunnen wat Ajax Amsterdam kon?”

Sporza-analist Geert De Vlieger liet in Knack zijn licht schijnen op de Europese competitie van blauwzwart. "Club beleeft hoogtijdagen...