Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Ryan maakt korte metten met roddels die over hem verschenen: “Bullshit”

Mathew Ryan met Club-sjaal

Mathew Ryan was tijdens de wintertransfermarkt één van de gespreksonderwerpen in de Jupiler Pro League. En dat was ook niet onlogisch, aangezien Club Brugge, Anderlecht, AA Gent en KRC Genk naar de diensten van de gewezen publiekslieveling van Jan Breydel hengelden. Al werden er in Spanje ook zaken geschreven die volgens de Australische goalie niét met de werkelijkheid stroken.

Zo verscheen in de Spaanse sportkrant Marca dat Valencia kwaad was omdat Ryan Anderlecht weigerde. “Dat klopt niet”, pareert het sluitstuk. “Ik heb in die periode veel onzin gelezen. Dat ik ooit derde doelman was, is nog zo’n bullshit. Niemand heeft me ooit gezegd dat ik tweede of derde doelman was. Er werd wel geroteerd met de keepers op de bank. Maar derde doelman?”

Veel plezier beleefde Ryan hoe dan ook nog niet aan zijn overgang naar de Primera Division. “Ik heb me vaak verloren gevoeld in dat anderhalf jaar bij Valencia”, klinkt het in Fan!. “Ik vroeg me vaak af wat ik hier in Europa zat te doen. Niet dat ik op zo’n momenten ga huilen, maar dan word ik wel kwaad. Gefrustreerd. Dan wil het zo snel mogelijk weer rechtzetten. Toch heb ik geen spijt van mijn transfer. Ik zou het meteen opnieuw doen.”

Club was heel lang een optie

Het slotwoord is voor Blauw-Zwart. “Club Brugge wilde me terughalen, ja. Als ze konden. En als ik moest terugkeren naar België, dan was er slechts één club waar ik naartoe wilde gaan. Op een bepaald moment hoopte ik echt dat het zou lukken. Maar de omstandigheden zaten niet mee.”

“Het was nochtans heel lang een optie, op voorwaarde dat Club een doelman kon verkopen. Maar dat bleek moeilijk in januari. Ze hadden geen plekje meer vrij voor mij en met Butelle hebben ze nog steeds een goede doelman. Ik moest ondertussen een beslissing nemen, want de tijd tikte weg. Daarom lukte Club dus niet.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws