Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Ryan klapt uit de biecht: “Plots kreeg ik allemaal berichten van Club-fans”

Ryan - Refaelov - Agu (Club Brugge - Anderlecht)

Mathew Ryan was afgelopen wintermercato één van de gespreksonderwerpen in de Belgische competitie. Club Brugge en AA Gent informeerden al snel naar hem, maar op dat moment was een terugkeer naar België niet aan de orde. Daarna kwam Anderlecht… maar uiteindelijk werd het dus KRC Genk.

“Toen uitlekte naar de media dat Anderlecht interesse in mij had, kreeg ik plots allemaal berichten van Club-fans”, vertelt Ryan aan beIN Sports. Het kwam ons inderdaad ter ore dat Herman Van Holsbeeck snode plannen had met de gewezen publiekslieveling van Jan Breydel en dus riep BlauwZwartFans op om massaal de hashtag #RyanIsABrugesBoy te tweeten naar de 24-jarige Australiër, hetgeen naar verluidt indruk op hem maakte.

“Ik heb nog altijd een goede band met Brugge en ben dan ook heel blij dat de supporters mij op sociale media en dergelijke steunen in de beslissing om naar Genk te gaan. Ik hoopte echt dat de Club-fans zouden begrijpen dat ik naar Genk trok om mijn carrière opnieuw op de rails te krijgen. Ze zijn nu vooral gelukkig dat ik Anderlecht afgewezen heb.”

“Genk is natuurlijk nog altijd een grote club in België, maar hun relatie met Club Brugge is oké. Het valt niet te vergelijken met de relatie tussen Club en Anderlecht”, legt Ryan uit. Eindigen doet het jonge sluitstuk met wijze woorden. “Natuurlijk verdien ik meer bij Valencia, maar achteraf gezien was ik in Brugge veel gelukkiger omdat ik er altijd speelde.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws