Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Preud’homme streng voor de ene, lovend voor de ander

Michel Preud'homme (Club Brugge - KV Mechelen)

Michel Preud’homme had op de rechtsachter positie weinig keuze tegen Charleroi en koos – ondanks een mindere match tegen AA Gent – opnieuw voor Helibelton Palacios. De Colombiaanse rechtsachter kon echter niet bekoren in de eerste 45 minuten en dus greep de Brugse coach op tactische wijze in. Zo moest Ruud Vormer vanop de rechterflank opdraven.

“In zo’n tactische wedstrijd is Palacios in aanvallend opzicht nog niet helemaal klaar”, vertelt Preud’homme voor de camera’s van PlaySports. “Hij kreeg veel ruimte in de eerste helft, maar heeft daar te weinig mee gedaan. Daarom heb ik Vormer daar geposteerd. Hij is onze man die alles kan. Na de pauze klopte het plan. Wesley was een belangrijk aanspeelpunt en gaf Vossen zo meer ruimte.”

De Luikenaar gaf ook toe dat Charleroi misschien niet verdiend had om te verliezen. “Op Mambourg verdienden wij niet van te verliezen (1-0, nvdr), maar vandaag verdient Charleroi niet om te verliezen. Ze hadden een goeie kans in de eerste helft, maar wij wonnen door onze sterke tweede periode. Sommige spelers konden niet brengen wat we van hen verwachten. Het was dus moeilijk, maar moeilijk gaat ook”, besluit MPH.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws