Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Preud’homme geniet met volle teugen: “Mooiste wat er is voor een trainer”

Michel Preud'homme happy (Club Brugge - Anderlecht)

Club Brugge knokte zich zondag na een tactisch zware wedstrijd voorbij Sporting Charleroi. Tijdens de rust deed Michel Preud’homme de nodige aanpassingen. Mét succes, want Blauw-Zwart trok na de rust het laken naar zich toe.

Na de match stak onze trainer terecht een pluim op zijn eigen hoed. “We trainen heel veel tactisch. In België lopen er enkele sterke coaches rond. Coaches die oplossingen vinden, zelfs als er geen zijn”, knipoogde Preud’homme naar zijn eigen werk. Zo posteerde hij Vormer als offensieve rechtsachter, schoof hij Vanaken een rijtje achteruit en mocht Wesley achter Vossen plaatsnemen.

“Je moet altijd klaar zijn om te strijden. Enkele weken geleden pakte Charleroi uit met een nieuw systeem. Een systeem met drie verdedigers, maar toch was het anders dan het systeem van Gent of Oostende.“

Preud’homme bleef niet bij de pakken zitten en ging meteen aan de slag. “Dan moet je als coach van de tegenstander direct reageren en op verschillende systemen trainen. Dát is het mooiste wat er is voor een trainer: steeds die nieuwe uitdagingen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws