Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Preud’homme bekent: “Ik ben binnenskamers heel hard voor hem geweest”

Michel Preud'homme (Club Brugge - Anderlecht)

Club Brugge boog vrijdagavond een 1-0 achterstand om in een 1-2 overwinning in ‘t Kuipje. Hans Vanaken zorgde voor de owngoal van Nemanja Miletic en scoorde vervolgens op knappe wijze.

“Er valt veel te vertellen over deze wedstrijd”, vertelt Preud’homme op de officiële site. “Ik vond Westerlo heel sterk beginnen, met een doelpunt en nog enkele kansen. Wij daarentegen waren in het begin te slap. Als je weet dat je tegen een ploeg speelt die een goede organisatie heeft en twee gevaarlijke spitsen, dan moet je zorgen dat je scherp bent. Je kan wel eens een duel verliezen, maar je moet in duel gaan.”

“Anderzijds hebben we opnieuw veel kansen gecreëerd”, merkt de Brugse coach op. “Het is duidelijk dat we niet gemakkelijk genoeg scoren. De ploeg is goed, want anders zouden we niet zoveel kansen creëren, maar in de zone van de waarheid moeten we scherper zijn. Anderzijds blijkt wel dat de bank heel belangrijk is. Onze drie spelers zijn heel gemotiveerd ingevallen. Het kon uiteindelijk ook 3-6 of 3-7 geworden zijn.”

Tot slot heeft Preud’homme – net als de Brugse fans – nog lovende woorden voor matchwinnaar Vanaken. “Ik ben dikwijls heel hard geweest voor Hans, vooral binnenskamers dan. Ik vind dat hij enorm veel potentieel heeft, maar dat niet altijd toont. Ik heb hem deze week gezegd dat hij heel goed bezig was, want ook op Lokeren was hij zowel defensief als offensief heel sterk. Het is dan ook geen toeval dat hij vandaag belangrijk was, want hij is bezig met naar een ander niveau te groeien.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws