Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Poulain over ploegmakker: “Het was een schandaal dat hij bij Club tekende”

Benoît Poulain (Club Brugge - Genk)

Club Brugge heeft met Benoît Poulain en Ludovic Butelle twee Fransen in de rangen die de boel achterin dichthouden. Toch was een overstap naar Jan Breydel voor beide heren helemaal niet zo voor de hand liggend. 

“Ik zocht iets om mijn palmares te vullen”, opent Butelle in Sport/Voetbalmagazine. “Evident was het niet: de ene dag praatten we over een contractverlenging bij Angers, de volgende over een transfer. Angers is een club die elk jaar voor het behoud moet kampen, die tweede plaats van een jaar geleden was uitzonderlijk. Club Brugge was hipper.”

Volgens Vincent Mannaert kon Club Butelle strikken omdat het imago van het Belgische voetbal erop vooruit gegaan is. “Toen Ludo hier tekende, heb ik toch niet te veel positieve commentaren opgevangen”, pareert Poulain. “Het was eerder een schandaal, zelfs al koos hij voor Club Brugge. Die commentaren kwamen niet van journalisten, maar van ex-spelers, kenners, … Misschien lag het aan het Franse chauvinisme, maar ik heb veel stommiteiten gehoord. De titel én de individuele prestaties van Ludo hebben nu wel aangetoond dat hij de juiste keuze maakte.”

De fans zijn trouwer

Butelle knikt instemmend. “Iedereen met wie ik persoonlijk discussieerde, vond dat ik die kans moest grijpen, maar anderen hadden geen goed woord over voor die keuze. Maar eens de Play-Offs beginnen, speel je alleen nog intense wedstrijden tegen goeie ploegen, in mooie stadions zoals in Gent en Standard. De fans zijn hier ook trouwer. En ik vind de sfeer in bijvoorbeeld Mechelen en Charleroi top.”

De carrière van Poulain had eveneens een heel andere wending kunnen nemen. “Ik was einde contract bij Nîmes en wilde graag elders voetballen. De Franse Ligue 1, een ploeg uit de top tien dan, was ook goed, maar eind maart had zich nog geen enkele ploeg gemeld. Vechten tegen de degradatie interesseerde me niet, dus mocht het ook het buitenland worden. Naast België waren er vrij exotische mogelijkheden, genre Roemenië, Bulgarije, … Dus dacht ik: passeer maar via België. Tien jaar bij dezelfde club gaat ook vervelen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws