Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Poulain is streng voor zijn ploegmaats: “Zoiets kan niet in het voetbal”

Benoît Poulain (Club Brugge)

Dat Benoît Poulain een speler met een groot strijdershart is, hebben we sinds zijn komst naar Club Brugge aan den lijve mogen ondervinden. Denk maar aan de 1-4-overwinning bij Eupen, toen de centrale verdediger de wedstrijd uitspeelde ondanks een serieus blauw oog. De 29-jarige Fransman was dan ook erg teleurgesteld in de Champions League campagne van Blauw-Zwart.

“Het opvallende was dat de hele voorbereiding goed was, en onze openingswedstrijd in Mechelen zelfs zeer goed”, steekt Poulain van wal. “Daarna kwam er veel vertrouwen en op zich is vertrouwen goed, alleen kan je met iets té veel vertrouwen ook in een comfortzone terechtkomen. En zoiets kan niet in het voetbal. Je moet altijd het onderste uit de kan halen”, oordeelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Al beseft Poulain dat de 0/18 niet alleen aan de mentaliteit lag. “Je mag natuurlijk ook niet vergeten dat we Europees zelden hebben kunnen spelen met onze sterkste ploeg.” Zo kon Michel Preud’homme geen beroep doen op Lior Refaelov en Bjorn Engels. Ook José Izquierdo moest enkele matchen op het kampioenenbal noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws