Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Oplossing in de maak voor maandagvoetbal? “Zo worden Gent & co zelf met negatieve gevolgen geconfronteerd”

Club Brugge trainersstaf

Omdat er momenteel nog drie Belgische ploegen in de Europa League actief zijn, werd er al heel wat gezegd en geschreven over maandagvoetbal. Twee jaar geleden was Club Brugge de dupe van zijn opeengestapelde successen, waardoor het Blauw-Zwart in het slot van de Play-Offs aan frisheid ontbrak.

Dat beseft ook Ludo Vandewalle. “Club Brugge heeft gelijk. Twee jaar geleden riep het een loodzwaar programma met Europees voetbal, een bekerfinale én Play-Off 1 in als excuus voor de mindere prestaties en misschien wel het missen van de landstitel ten voordele van AA Gent. De Buffalo’s, trainer Hein Vanhaezebrouck op kop, veegden het argument van tafel. Hij lachte er net niet mee.”

“Nu AA Gent in dezelfde situatie zit als Club Brugge twee jaar geleden (min de bekerfinale dan nog), is het gebrek aan frisheid plots wel een thema voor de Buffalo’s. Logisch dat vanuit Brugge zuur wordt gereageerd op de roep om maandagavondvoetbal vanuit Gent en Anderlecht.”

Extra werk voor de kalendermaker

Omdat maandagvoetbal heel wat ongemakken met zich meebrengt, stelt Vandewalle in zijn column voor Het Nieuwsblad voor dat de clubs die ervoor pleiten de hinder zelf dragen. “Ons voorstel: als maandagavond zo nodig is voor AA Gent, Anderlecht en RC Genk, laat ze in de Play-Offs dan op maandag een thuiswedstrijd spelen.”

“Zodat de andere clubs daar financieel – uiteindelijk altijd het belangrijkste argument – geen gevolgen van dragen. Extra werk voor de ­kalendermaker en het betekent twee weken na elkaar thuis op maandag. Dan worden AA Gent, Anderlecht en RC Genk zelf met de negatieve gevolgen en klachten van hun fans geconfronteerd”, besluit Vandewalle.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws