Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Oplossing in de maak voor Brugse beloften? “Er wordt gepraat”

Sven Vermant (Club Brugge beloften)

Club Brugge investeerde de voorbije jaren fors in zijn jeugdopleiding, maar de doorstroming naar de eerste ploeg blijft een moeilijke zaak. Daarom wordt er gedacht aan een samenwerking met Royal Knokke FC. 

Volgens Sport/Voetbalmagazine wil Royal Knokke FC een satellietclub worden van Blauw-Zwart. Club hoopt echter dat de ploeg in Tweede Amateurliga A eerst nog promoveert naar de hoogste amateurklasse alvorens een samenwerking aan te gaan. Knokke telt na 21 speeldagen vijftig punten, dat zijn er vijf meer dan eerste achtervolger Sparta Petegem.

“Het is voorbarig om al te spreken over een samenwerking, laat staan een akkoord. Maar er wordt gepraat”, vertelt jeugdcoördinator Pascal De Maesschalck. “Club Brugge is de voorbije drie jaar een kampioenenploeg geworden, zodat het nog moeilijker is voor de eigen jeugd om door te breken. De vraag blijft: hoe laat je hen die laatste stap zetten? Eerste amateur, de topklasse, daar gaat het om de knikkers. Dat zou jongens harder kunnen maken.”

“Je zou Knokke de eerste keuze kunnen geven om jongeren die niet direct voor je A-ploeg in aanmerking komen, over te nemen en dan opvolgen hoe ze het daar doen. Een andere samenwerking uitbouwen kan in theorie ook, maar eenvoudig is dat niet. Zo’n amateurploeg traint alleen ‘s avonds. Wat doe je dan met de spelers overdag?”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws