Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Niet iedereen tevreden met Gouden Schoen voor Izquierdo: “Een tweederangsfiguur”

José Izquierdo doelpuntenviering

José Izquierdo ging woensdagavond met de hoofdprijs aan de haal op het Gala van de Gouden Schoen. Een winnaar waar quasi iedereen zich in kon vinden. Al zijn er natuurlijk altijd uitzonderingen…

Maar liefst 10 van de 16 aanvoerders in 1A waren van mening dat Izquierdo de Gouden Schoen verdiende. De 90 stemgerechtigden dachten er net zo over: de Colombiaanse sneltrein had zelfs 85 punten voorsprong op eerste achtervolger Łukasz Teodorczyk. Herman Brusselmans is in zijn column voor HLN echter niet onder de indruk van de Brugse triomftocht in Lint.

“Timmy Simons kreeg ook een prijs, ik geloof voor de oudste speler van Europa. Ik moet zeggen dat ik het hoofdstukje Simons half gemist heb, omdat ik gedurende die minuten m’n vriendin Lena eens spectaculair gepenetreerd heb op de Ikeabank.”

Op een laag pitje

“Michel Preud’homme kreeg de prijs voor de beste trainer, en eigenlijk had Yves Vanderhaeghe hem moeten winnen, want dat is een veel sympathiekere gast dan Preud’homme, bovendien met een veel mooier kapsel, en op de koop toe spreekt hij, al vindt niet iedereen dat, veel verstaanbaarder Nederlands dan Preud’homme.”

“En toen het zogenaamde hoogtepunt van de avond, dat jammer genoeg verwerd tot een enorme tegenvaller: de Gouden Schoen voor Joske Izquierdo. Oké, hij kan behoorlijk dribbelen en maakt als het te pas komt wel eens een doelpunt, maar als een tweederangsfiguur als hij de belangrijkste prijs in het Belgische voetbal wint, dan bewijst dit alleen dat dit Belgische voetbal op een laag pitje brandt. Volgend jaar graag een veel betere winnaar!”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws