Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Meunier reageert na knalprestatie: “Bij Club Brugge maakte ik regelmatig zulke acties”

Thomas Meunier (Club Brugge)

In 2011 nog in de anonimiteit bij Virton, maar dinsdagavond veroverde Thomas Meunier Europa. De gewezen rechtsachter van Club Brugge was één van de absolute uitblinkers bij PSG in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen FC Barcelona.

“Zelfs ík ben verrast”, lacht de Rode Duivel in HLN. “Tactisch was dit de perfecte wedstrijd. Defensief hebben we niks weggegeven, op één kans na. En zelf hadden we nóg meer kunnen scoren. Dan was het toch geen slechte wedstrijd, hé.”

Offensief leefde Meunier zich naar goede gewoonte helemaal uit. Zo pakte hij uit met een heerlijke rush en assist op Edinson Cavani. “Dat was typisch Meunier. Bij Club Brugge maakte ik regelmatig zulke acties. Maar eerlijk: ik vond het raar dat niemand me aanviel.”

In defensief opzicht was het geregeld naar adem happen voor de 25-jarige verdediger. “Maar het is dan ook Neymar, niet zomaar één van de beste spelers ter wereld. Zijn bewegingen zijn met het blote oog nauwelijks te volgen. En eerlijk: als hij op pure snelheid was, kon ik hem maar heel moeilijk bijhouden. Ik heb álles geprobeerd. En dat lukte nog behoorlijk ook, met dank aan de ploegmaats. We waren gezond agressief.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws