Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Manager Izquierdo plakt waanzinnig prijskaartje op Gouden Schoen: “Héél weinig gelijkwaardige spelers”

José Izquierdo (Club Brugge - Kortrijk)

Het was al Blauw en Zwart wat de klok sloeg woensdagavond op het Gala van de Gouden Schoen in Lint. De hoofdprijs was voor José Izquierdo weggelegd, die Łukasz Teodorczyk en Ruud Vormer afhield. En dat heeft zo zijn consequenties….

Izquierdo streek in de zomer van 2014 in Jan Breydel neer voor 3,75 miljoen euro. In drie seizoenen transformeerde Michel Preud’homme de flankaanvaller van een tactisch ongeschoolde snelheidsduivel naar een doelgerichte, onvoorspelbare én meeverdedigende sterspeler. Met als kers op de taart de Gouden Schoen. “In Colombia is het nieuws ingeslagen als een bom. De media waren in shock”, vertelt Norman Capuozzo, de manager van Joske.

Wat ons goudhaantje straks moet kosten? “José is méér dan 20 miljoen euro waard”, aldus een vastberaden Capuozzo in HLN. “Als je een speler taxeert, gebeurt dat op basis van wat er op de markt speelt. Hoeveel gelijkwaardige spelers zijn er op zijn positie? In dit geval: héél weinig. De ploeg die hem wil, zal daar dus moeten voor betalen.”

Belgisch transferrecord

“Het is mijn doel als manager om er niet alleen voor te zorgen dat mijn speler wel vaart bij een transfer, maar ook de club die hem verkoopt. Als José straks de recordtransfer van Club Brugge wordt, is dat goed voor iedereen. Hoe meer, hoe beter. Hij is nu goud waard, hé.” Het Brugse record staat met 10 miljoen euro nog altijd op naam van Carlos Bacca, die in 2013 naar Sevilla trok. Het Belgische record is nog steeds voor Marouane Fellaini, die Standard 22 miljoen euro opleverde bij zijn overgang naar Everton.

Capuozzo benadrukt tot slot dat Izquierdo zijn beide voetjes op de grond zal houden. “Ik heb het José meteen gezegd: ‘Het is vanaf de eerstvolgende training dat je moet bewijzen dat je die Gouden Schoen waard bent. Je moet jezelf pushen, je grenzen verleggen.’ Dat zal hem niet moeilijk vallen, echt waar. Hij wil zijn familie vooruithelpen door succesvol te zijn als profvoetballer. Een betere motivatie bestaat er niet.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws