Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mag Coopman nu wel of niet spelen tegen Club? “Een zaak tussen beide besturen”

Sander Coopman in actie

Club Brugge heeft heel wat spelers die bij gebrek aan speelgelegenheid andere oorden opzoeken. De huurlingen die in eigen land gestald worden, ziet Blauw-Zwart liever niet opdraven in een duel tegen hun moederclub. Desondanks viel Sander Coopman in de heenmatch (0-0) tien minuten voor tijd in.

Wanneer Club op de laatste speeldag van de reguliere competitie STVV ontvangt, mogen Brandon Mechele, Boli Bolingoli en Sébastien Bruzzese niet opdraven in Jan Breydel. Dat staat vermeld in een speciale clausule in hun huurcontract.

Carlos Strandberg kwam vorig weekend eveneens niet in actie tegen Club. Westerlo mocht hem wel opstellen, maar dan stond daar een financiële compensatie tegenover. De Kemphanen besloten echter om geen gebruik te maken van de 20-jarige Zweed.

De speler zelf beschermen

“Normaal mag geen enkele van onze uitgeleende spelers tegen ons uitkomen”, vertelt Preud’homme in HLN. “Dat was mijn voorwaarde aan ons bestuur om die spelers uit te lenen. Als de tegenstander dan beslist om ‘onze’ speler wel op te stellen, is dat een zaak tussen beide besturen.”

MPH legt ook uit waarom hij die filosofie hanteert. “Zoiets is nooit goed voor de speler zelf. Als hij slecht speelt, zal het zijn omdat het net tégen Club is. Als hij heel goed speelt, gaat ons publiek hem bij zijn terugkeer verwensen. Ik wil dat niet om Club te beschermen, wel om de speler te beschermen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws