Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Maandagvoetbal al in 2015 beslist? Mannaert reageert verbolgen: “Spelregels à la tête du client”

Vincent Mannaert (Club Brugge)

Met drie ploegen in de achtste finales van de Europa League klinkt de roep om maandagavondvoetbal harder dan ooit tevoren. Pierre François, CEO van de Pro League, beweert echter dat twee jaar geleden al door de clubs werd ingestemd met maandagavondvoetbal. Vincent Mannaert fronst de wenkbrauwen.

“Het probleem werd destijds door Brugge aangekaart in de Pro League”, vertelt François aan HLN. “De clubs waren het erover eens dat je in de Play-Offs niet benadeeld mag worden omdat je Europees succes oogstte. Op de raad van bestuur van 23 juni 2015 werd beslist dat clubs die tijdens de Play-Offs op donderdag Europees spelen, hun volgende competitiewedstrijd op maandag mogen spelen. Die beslissing werd op 26 juni 2015 bekrachtigd door de Algemene Vergadering van de Pro League.” Er zou zelfs al een akkoord met de tv-zenders zijn.

Mannaert heeft zo zijn bedenkingen bij de hele situatie. “Iedereen was zich bewust van de problematiek, maar het is vreemd om vast te stellen dat niemand zich herinnert dat in 2015 al over maandagvoetbal beslist werd. Inclusief Pierre François zelf, die vorige vrijdag nog liet weten dat de zaak aan de volgende Algemene Vergadering moest worden voorgelegd. Het kan ook niet de bedoeling zijn dat de spelregels in de loop van het seizoen aangepast worden à la tête du client. De huidige competitieformule is een probleem voor clubs die Europees ver doorstoten, maar dat wordt niet opgelost door maandagvoetbal, dat behoeft structurele oplossingen.”

Gevolgen voor de Play-Off kalender

Bij de voorstelling van de kalender voor de Play-Offs op 13 maart zullen énkel de eerste twee speeldagen een concrete datum en uur krijgen. Op maandag 20 maart – als de achtste finales van de Europa League achter de rug zijn – staat er vervolgens een Algemene Vergadering van de Pro League op het programma.

Afhankelijk van de clubs die de kwartfinale spelen, zullen er dan pas concrete afspraken gemaakt worden over de resterende acht speeldagen van de Play-Offs en dus eventueel maandagavondvoetbal. Gent, Genk en Anderlecht zijn voorstander, terwijl Club, Oostende, Mechelen, Zulte, Kortrijk en Waasland-Beveren er niet van willen weten.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws