Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Louwagie trekt aan de alarmbel, maar dit zei Bernd Thijs 2 jaar geleden over Club en Europees voetbal

Bernd Thijs (AA Gent)

AA Gent vertoeft met dubbele gevoelens in Wembley voor zijn Europa League terugwedstrijd tegen Tottenham. De Buffalo’s zitten immers al met hun gedachten bij de belangrijke competitiematch van zondag tegen Moeskroen. Volgens Hein Vanhaezebrouck moeten zijn troepen tegen Moeskroen, Waasland-Beveren en KV Mechelen 9/9 halen om straks alsnog in Play-Off 1 te belanden.

Gent-manager Michel Louwagie trekt in Het Nieuwsblad aan de alarmbel. “Wij maken geen keuzes tussen Europa en de competitie, hoewel deelname aan Play-off 1 cruciaal is voor de ontwikkeling van onze club. De match tegen Moeskroen van zondag is eigenlijk belangrijker dan het resultaat van Tottenham – Gent. Toch zullen we voluit gaan op Wembley.”

“Met die instelling doen we veel voor het Belgische voetbal”, gaat Louwagie verder. “Maar op dit moment worden we daar eigenlijk voor gestraft. Twee dagen rust is onvoldoende, dat is zelfs wetenschappelijk aangetoond. In andere competities kunnen ploegen na zware matchen in de Europa League op maandag voetballen. Wij moeten zondag alweer tegen Moeskroen spelen. Als we willen dat onze clubs in Europa blijven presteren, moet dat debat in België worden gevoerd. Het is een must.”

Twee jaar geleden waren de rollen omgekeerd: Club schopte het tot in de kwartfinales van de Europa League, terwijl AA Gent niet op het Europese toneel verscheen. Toen klonk het in diezelfde krant als volgt bij assistent-coach Bernd Thijs: “Ik vind het vreemd dat ze bij Club klagen dat ze vermoeid zijn. Een heel seizoen strijd je voor Europees voetbal en als het dan zover is en je het goed doet, ben je benadeeld. Die logica ontsnapt me.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws