Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Joos steekt een pluim op de hoed van geblesseerde verdediger: “Een enorm gemis voor Club”

Filip Joos (analist)

Vier spelers van Club Brugge vertoeven momenteel nog in de ziekenboeg: Anthony Limbombe (pubalgie), Tomás Pina (spierscheur), Benoît Poulain (dij) en Ricardo van Rhijn (enkel). Vooral het ontbreken van laatstgenoemde is volgens Filip Joos een gemis voor Blauw-Zwart.

Van Rhijn viel op stage in Sotogrande geblesseerd uit, waardoor winteraanwinst Helibelton Palacios de voorbije weken zijn kans kreeg op de rechtsachter. Op AA Gent en thuis tegen Charleroi had de 23-jarige Colombiaan het echter moeilijk om zijn streng te trekken.

Zo kwamen de voorzetten van Palacios zelden aan en dus koos Michel Preud’homme in de tweede helft tegen de Carolo’s voor Ruud Vormer op de rechtsachter. Hans Vanaken ging dan weer wat lager spelen en Wesley Moraes werd als hangende spits uitgespeeld.

Meunier vs Van Rhijn

“Al die dingen bewijzen wel hoe goed de casting van Van Rhijn was”, oordeelt Filip Joos bij Sporza. “Want we moeten toch niet vergeten dat hij Thomas Meunier is komen vervangen, die fantastisch was bij Club. En toch viel dat eigenlijk nauwelijks op. Dat Van Rhijn er de laatste weken niet bij is, is een enorm gemis voor Club Brugge.”

De 25-jarige rechtsback die in de zomer van Ajax overkwam verscheen maandag opnieuw op het trainingsveld, maar de match tegen Lokeren komt voor hem sowieso nog te vroeg. Van Rhijn maakt dan ook geen deel uit van de selectie.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws