Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“In dat geval verliest Anderlecht gegarandeerd de strijd met AA Gent en vooral Club Brugge”

Club-fans 1891 blauwe vlagjes (Club Brugge - Genk)

Sinds Vincent Mannaert en Bart Verhaeghe samen aan het roer staan bij Club Brugge, waait er een nieuwe wind door Jan Breydel. Blauw-Zwart zette de voorbije jaren al heel wat stappen voorwaarts en wil met een modern oefencomplex en een nieuwe voetbaltempel verder gaan op dat elan. Bij aartsrivaal Anderlecht gaat het de laatste jaren net minder goed…

François Colin volgt het Belgische voetbal al ruim 40 jaar, maar zag Paars-Wit zelden zo uitblinken in anonimiteit. “Dé vraag tijdens het Gala van de Gouden Schoen was: waar is Lukasz Teodorczyk? De topschutter van deze competitie bezorgde Anderlecht gezichtsverlies, dat gemakkelijk had kunnen voorkomen worden door betere afspraken te maken met de nukkige spits.”

“De vraag vorige week in Lint had ook kunnen zijn: waar is Anderlecht? Het leek wel of er in 2016 niet was gevoetbald in het Astridpark. Youri Tielemans werd wel tweede als belofte van het jaar en Teodorczyk tweede in de Gouden Schoen, maar niets is erger dan tweede plaatsen voor het trotse Brusselse voetbalinstituut”, klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

Dalende toeschouwersaantallen

“Waar is Anderlecht? Het is een vraag die al het hele seizoen kan worden gesteld. De ploeg van René Weiler stapt behoorlijk anoniem door deze jaargang. Niet alleen de ploeg maar de hele club lijkt zich in een overgangsfase te bevinden. Straks moet er afscheid genomen worden van het Vanden Stockstadion. Anders verliest Sporting op termijn gegarandeerd de strijd met AA Gent en vooral Club Brugge en is het hopen dat Standard zijn gezond verstand niet terugvindt.”

“Qua toeschouwersaantallen is Anderlecht afgezakt naar de vierde plaats (Club Brugge staat eerste, nvdr) en het gemor op de tribunes wordt steeds luider. Dat heeft niet alleen te maken met het voetbal dat wordt opgedist, maar veel supporters en businessseathouders klagen dat de ontvangst niet meer vergelijkbaar is met vroeger.”

Machtswissel

“René Weiler weet maar al te goed wat van hem wordt verwacht. Volgens insiders heeft hij dan ook de wenk gekregen dat de Europese confrontaties met FC Zenit niet cruciaal zijn. Anderlecht wil niet meemaken wat Club Brugge twee seizoenen terug beleefde, toen het de kwartfinales van de Europa League bereikte en in eigen land door zijn hoeven zakte.”

“Het is opmerkelijk dat de Zwitser desondanks geen last van zenuwen lijkt te hebben en zijn eigen weg gaat. En dat hij ondanks alles op gelijke hoogte staat met Club Brugge. Het geeft aan dat de concurrenten, waar geen machtswissel te gebeuren staat, ook hun problemen kennen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws