Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Ik denk dat Ruud wel wat gefrustreerd zal zijn”

Ruud Vormer concentratie (Club Brugge - Anderlecht)

Club Brugge won zondagnamiddag met het kleinste verschil van Sporting Charleroi en telt daardoor drie punten voorsprong op eerste achtervolger Anderlecht. Omdat Helibelton Palacios een ongelukkige eerste helft speelde, moest Ruud Vormer depanneren op de rechtsachter. 

Het was al even geleden, maar het was niet de eerste keer dat Vormer op de rechtsachter geposteerd werd. Eind december 2014, in de Europa League tegen Helsinki (2-1), trok de Nederlander ook al goed zijn plan vanop de rechterkant.

Ex-speler Dario Van den Buijs, de zoon van assistent-coach Stan Van den Buijs, zag dat Vormer ook tegen Charleroi uitstekend voor de dag kwam. Al veronderstelt de centrale verdediger van FC Eindhoven dat Ruud liever centraal speelt. “Het is een speler die graag infiltreert door het midden. Des te meer ballen hij raakt, des te beter hij in de wedstrijd komt. Vormer weet precies wanneer hij voor doel moet komen en heeft de juiste timing.”

“Ik denk dat Ruud wel wat gefrustreerd is omdat hij op de rechtsachter moest spelen. Hij is een heel open jongen en geeft volgens mij de voorkeur om door de as te spelen en van daaruit te infiltreren. Maar hij zal zich nu wel opgeofferd hebben om één helft rechtsback te spelen in functie van het team”, aldus Dario Van den Buijs tegenover PlaySports. “Ruud is onze man die alles kan“, knipoogde Michel Preud’homme achteraf.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws