Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Hilariteit dankzij Rotariu: “Mister Preud’homme heeft me dat grapje zelf verteld”

Dorin Rotariu (Club Brugge)

Het was slechts een korte invalbeurt, maar de eerste minuten van winteraanwinst Dorin Rotariu waren veelbelovend tegen Charleroi. “Club kwam vorig jaar al polsen, maar toen hield ik de boot nog wat af. Maar deze winter voelde ik dat ik verandering nodig had als ik wou blijven evolueren”, aldus de 21-jarige Roemeen.

Running joke in Jan Breydel: “Rotariu, roteren. Dat is toch gewoon de perfecte speler voor Michel Preud’homme.” De ex-speler van Dinamo Boekarest lacht. “Ja, mister Preud’homme heeft me dat grapje zelf verteld. Al hoop ik nu wel niet dat ze mij omwille van mijn naam naar hier hebben gehaald.”

Ironisch genoeg is Rotariu met zijn polyvalentie effectief de ideale man voor wanneer er geroteerd dient te worden: de rechterflank, de linkerflank, hangende spits, lager op het middenveld,… De linkspoot kan op heel wat posities uit de voeten. “Al speel ik het liefst vanop de rechterflank”, klinkt het in Het Nieuwsblad. “Dan kan ik vaak naar binnen snijden en belangrijk zijn. Of in steun van de spitsen, zoals ik deed tegen Charleroi: dat doe ik ook heel graag.”

Preud’homme is vooral tevreden dat de nieuwkomer de zaken snel oppikt. “In onze 3-4-3 heeft hij nog wat correcties nodig, maar wanneer we op training in onze 4-3-3 voetballen, komt hij nu al heel naturel over.” Benieuwd wat we straks nog allemaal van deze jongen mogen verwachten!

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws