Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Geef Timmy die Gouden Schoen! Hij zal er verantwoord mee omgaan”

Timmy Simons viert met megafoon

Woensdagavond weten we wie met de Gouden Schoen 2016 aan de haal gaat. José Izquierdo, Łukasz Teodorczyk en Ruud Vormer worden steevast naar voren geschoven als mogelijke winnaars, maar er zijn er ook die een andere mening toegedaan zijn. 

Zo stelt sportjournalist Frederik Velghe in zijn column voor Dag Allemaal dat Timmy Simons de prestigieuze prijs verdient. “De laatste jaren word je maar beter níet naar het podium geroepen. Ik som even op: Jovanovic, Boussoufa, Suarez, Mbokani, Thorgan Hazard, Praet, Kums. Met uitzondering van Hazard zorgde de Gouden Schoen telkens voor zelfoverschatting, misplaatst haantjesgedrag en/of ongelukkige transfers naar het buitenland.”

“Vandaar dat ik hoop dat de trofee deze keer naar een speler gaat die er verantwoord mee zal omgaan. Timmy Simons, bijvoorbeeld. Vorig jaar dé architect van de titel van Club Brugge. Z’n opzwepende houding maakte Timmy niet altijd populair. Maar met z’n professionalisme speelde hij een voortrekkersrol, waardoor ook de jonge Club-talenten zich aan hun opdracht hielden.”

“Een mooie fin de carrière, dat wil ik Timmy Simons graag gunnen. Want in z’n eerder gezapige interviews na een zeldzame verliesmatch hoor ik dat het vuur er wat uit is. Alsof het niet meer móet. Het is de laatste kans voor Timmy, vermoed ik. En het zou een sterk signaal zijn naar de jonge garde toe. Ook een ideale schoonzoon van veertig – zónder tattoos en hippe koptelefoon – kan de nationale prijs der prijzen winnen. En dat precies vijftien jaar nadat hij z’n eerste Gouden Schoen kreeg. Ik zeg nu al: ‘Chapeau!'”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws