Ex-speler Club Brugge naar de cel?

Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club-fans met groot Club-truitje in Jan Breydelstadion

Doet de naam Jordi Figueras nog een belletje rinkelen? De intussen 29-jarige Spanjaard, die in 2012 een jaartje in Jan Breydel vertoefde, riskeert een gevangenisstraf voor zijn aandeel in een matchfixingzaak. 

Figueras zou samen met twee ploegmaats bij Betis Sevilla op het einde van het seizoen 2013-2014 maar liefst 650.000 euro gekregen hebben omdat ze erin geslaagd waren om twee opdrachten te vervullen. Osasuna – dat niet wilde degraderen uit de Primera Division – wilde dat de centrale verdediger en zijn kompanen wonnen van Valladolid (wat ook gebeurde met 4-3) en dat ze verloren van Osasuna (wat ook gebeurde met 2-1).

Volgens Sport/Voetbalmagazine riskeren de drie betrokkenen een gevangenisstraf van zes maanden tot vier jaar. “Bewijsstukken zijn de locaties van de gsm’s van de drie spelers op de plaatsen waar ze onderhandelden met de directie van Osasuna. Na de overhandiging van het omkoopgeld werd ook een stijging van hun betalingen in cash en een daling van hun bankafnames geregistreerd. Uit het onderzoek kwam ook aan het licht dat er tussen 2012 en 2014 2,2 miljoen euro uit de clubkas verdween zonder dat bekend is waar dat geld voor gebruikt werd.”

Laatste nieuws

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws