Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Ex-publiekslieveling vol lof over Club-fans: “Elf jaar moeten wachten en toch bleven jullie op post”

Club-fans Come on you blues

Club Brugge beschikt al jaren over een erg trouwe aanhang. In tegenstelling tot bij heel wat andere Belgische ploegen is de abonnementenverkoop niet afhankelijk van de sportieve successen van het jaar voordien. Want ook bij een minder jaar blijft de Blauw-Zwarte aanhang trouw op post. Dat beseft ook gewezen linksachter Vital Borkelmans.

Brommerke – een bijnaam die hij te danken heeft aan zijn rushes van weleer langs de linkerflank – speelde van 1989 tot 2000 voor Club en groeide uit tot een echte Brugse legende. Die liefde is tot op de dag van vandaag nog altijd wederzijds.

“Club heeft zo’n fantastische supporters. Zo trouw en loyaal”, vertelt de ex-assistent-bondscoach op de website van 125 jaar Club Brugge. “Jullie zijn ontzettend belangrijk voor Club. Elf jaar moeten wachten op een titel en toch bleven jullie op post, zowel thuis als op verplaatsing. Er is geen enkele Club, met uitzondering misschien van Antwerp, die op zo’n supporters kan terugvallen.”

Destijds werd Borkelmans zelfs peter van supportersgroep Blue Army. “Ik zag geen enkele reden om niet in te gaan op de vraag om peter te worden. Het bestuur van Club vreesde nochtans voor problemen, maar ik stond en sta helemaal achter de filosofie van Blue Army. Als je ziet wat ze nu allemaal verwezenlijken in het stadion, dan ben ik heel trots dat ik daar peter van mocht zijn.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws