Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Dury ziet opnieuw sterkhouder uitvallen voor match tegen Club Brugge

Francky Dury (Zulte Waregem)

Vrijdagavond om 20.30 uur ontvangt Club Brugge het Zulte Waregem van Francky Dury. De heenmatch eindigde op een scoreloos gelijkspel, maar in eigen huis kan Blauw-Zwart altijd net dat tikkeltje meer. 

Voor Michel Preud’homme is het afwachten of Ricardo van Rhijn (enkel) en Tomás Pina (spierscheur) fit geraken voor de topper tegen Essevee. Positief is alvast dat het tweetal de groepstrainingen kon hervatten. Benoît Poulain (dij) traint nog individueel en op Anthony Limbombe (pubalgie) is het sowieso nog een tijdje wachten.

Ook Dury zit – vooral in defensief opzicht – met blessurezorgen. Eerder vielen basispionnen als Timothy Derijck en ex-speler Davy De fauw al uit en tegen Sint-Truiden (4-1) moest ook Christophe Lepoint noodgedwongen naar de kant met een enkelblessure. Volgens HLN mist hij sowieso de West-Vlaamse derby. Normaal gesproken is Babacar Guèye zijn vervanger.

“Play-off I gaat ons niet meer ontglippen, zo goed kan ik ook wel rekenen”, klinkt het bij Dury. “Maar we willen competitief zijn. Ieder punt dat we pakken, is belangrijk.” Met die ingesteldheid trekt Essevee vrijdag naar Jan Breydel. “Club is nog een categorie hoger dan Zulte Waregem. Maar we hebben vertrouwen, we moeten zorgen dat we daar een goeie match spelen. Ik wil niet dat we er onze identiteit verliezen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws