Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Dury heeft mooie woorden voor Club, Leye gaat over de rooie

Francky Dury (Zulte Waregem)

Zulte Waregem had vrijdagavond tegen Club Brugge helemaal niets in te brengen en werd met een droge 5-0 naar de Gaverbeek teruggestuurd. Francky Dury kon dan ook niet anders dan toegeven dat zijn ploeg meer dan een maatje te klein was voor dit Blauw-Zwart. Zijn kapitein, Mbaye Leye, verscheen dan weer furieus voor de camera.

“Club Brugge speelde op kampioenenniveau, wij waren niet op de afspraak. Club heeft verdiend gewonnen”, was de duidelijke analyse van de trainer van Zulte Waregem bij PlaySports. “Het is beter om één keer goed, maar écht goed te verliezen, dan elke week kleine nederlagen te lijden.”

Eén Club-speler was helemaal niet af te stoppen. “We weten dat we Hans Vanaken niet te veel ruimte mogen geven. Ik heb mijn spelers gevraagd om compact te spelen, maar als je aan de rust al 4-0 achter staat, dan is dat duidelijk niet gebeurd. Laat ons niet te veel excuses zoeken. We moeten dit gewoon ondergaan en niet te veel analyseren. Inpakken en wegwezen.”

Een dikke nul

Leye had duidelijk niet veel zin in een interview. “Wat er gebeurd is vanavond? We hebben gewoon met 5-0 verloren tegen een ploeg die sterker was dan ons en sneller speelde. Club Brugge vond meer ruimte en was simpelweg beter. Ik wil niet spreken over onze prestatie. Praat maar over die van Brugge, dat is leuker.”

Nicolas De Brabander, de interviewer en dus het slachtoffer van dienst, deed een nieuwe poging en vroeg waarom Zulte het zo moeilijk heeft op verplaatsing bij clubs uit Play-Off 1. “We trekken het ons niet aan dat we tegen de topclubs verliezen. Er zijn ploegen die onder ons staan zoals Genk, Gent en Standard die misschien liever gewonnen hadden tegen de kleine clubs om zich zo te verzekeren van Play-Off 1. Vandaag was het niet goed, het was zelfs een dikke nul. Over Play-Off 1 zullen we later nog wel spreken.” En weg was Leye…

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws