Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Degryse en Vercauteren zijn het niet eens over titelkansen Club en Anderlecht: “Zij hebben een licht voordeel”

Marc Degryse (analist) (2)

Club Brugge en Anderlecht tellen momenteel 52 punten, dat zijn er vijf meer dan eerste achtervolger Zulte Waregem. De algemene verwachting is dan ook dat Blauw-Zwart en Paars-Wit straks in een tweestrijd verwikkeld zullen raken om het kampioenschap. Marc Degryse en Frank Vercauteren wikken en wegen, maar houden er beide een andere favoriet op na.

“Voor mij blijft Club Brugge titelfavoriet nummer één”, vertelt Degryse in Sport/Foot Magazine. “Ondanks de goede periode van Anderlecht. Ik heb nog altijd de indruk dat het een ploeg is die zoekende is. Terwijl ze bij Anderlecht nog altijd aan het experimenteren zijn, is Club Brugge veel meer gerodeerd.”

“Er zijn meer automatismen en de spelers kennen de druk van de titelstrijd. Vorig seizoen hebben ze ook bewezen daarmee om te kunnen gaan. Maar goed, het recente rapport van Paars-Wit is bewonderenswaardig. Ze hadden acht punten achterstand op Zulte Waregem, nu staan ze er vijf voor.”

Goede werkbasis

Vercauteren verwacht een open titelstrijd, maar tipt uiteindelijk op René Weiler en zijn troepen om aan het langste eind te trekken. “De dagelijkse motivatie, tot de laatste dag van de Play-Offs, zal het verschil maken. Velen zeggen dat Club Brugge de topfavoriet is, maar in mijn ogen heeft Anderlecht een licht voordeel.”

“Gezien het niveau van de spelers en de structuur van de club blijft er een goede werkbasis over die er al voor 60 of 70 procent staat bij Anderlecht. Het is aan de trainer om de overige 30 procent in te vullen. Anderlecht heeft ook dit seizoen nog steeds een team om kampioen te worden”, aldus Vercauteren in L’Avenir.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws