Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Daarom spuwden de fans van Dinamo Boekarest Rotariu uit: “Een klein schandaal”

Dorin Rotariu (Dinamo Boekarest)

Dorin Rotariu speelde van begin 2013 tot eind 2016 voor Dinamo Boekarest en trof 22 keer raak in 122 wedstrijden. En hoewel hij beschouwd wordt als één van de grootste talenten in zijn thuisland, was de basisspeler van de Roemeense topclub nooit echt geliefd bij de supporters. 

Dorin had jarenlang te kampen met de kritiek dat hij een boontje zou hebben gehad voor de aartsrivaal, Steaua Boekarest. De reden daarvoor was eenvoudig: de 21-jarige flankspeler is het neefje van Iosif Rotariu, 25-voudig Roemeens international en icoon van Steaua op het eind van de jaren 80. Wanneer Dorin in een derby uitpakte met een mindere prestatie, kwamen de complottheorieën al snel naar boven en werd er met de vinger naar hem gewezen.

Het hek was echter helemaal van de dam toen Rotariu ruim 2,5 jaar geleden in zee ging met makelaar Anamaria Prodan, de vrouw van Laurentiu Reghecampf, trainer van Steaua. Volgens Het Nieuwsblad moest de Brugse winteraanwinst het toen helemaal ontgelden. “De fans van Dinamo spuwden Rotariu uit, bedreigden hem op training en stuurden hem haatberichten op sociale media, waarna Rotariu een paar dagen later de samenwerking met Prodan al diende op te zeggen”, klinkt het.

“Dat was een klein schandaal, maar er is echt nooit sprake geweest dat ik naar Steaua zou vertrekken” legt Rotariu uit. “Ook niet omwille van mijn nonkel. Ik heb altijd gezegd dat de fans van Dinamo de beste zijn en dat ik nooit voor Steaua zou kunnen spelen.” De vleugelspits is dan ook blij dat hij in Jan Breydel aan een nieuw avontuur kan beginnen.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws