Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Cynische Vandenbempt neemt het op voor Club Brugge: “Ruikt naar opportunisme”

Peter Vandenbempt (analist) (2)

Twee jaar geleden speelde Club Brugge de kwartfinale in de Europa League tegen Dnipro Dnipropetrovsk en liep het door zijn drukke programma – en blessures die daarmee gepaard gingen – de titel mis. Toen kraaide er geen haan naar maandagvoetbal. Maar nu Gent en Anderlecht nog op het Europese toneel actief zijn, gaat er geen weekend voorbij of er wordt gesproken over maandagvoetbal. Peter Vandenbempt fronst de wenkbrauwen.

“Onze Belgische clubs zitten nu ineens met drie in de achtste finales van de Europa League, één van hen zal tijdens de Play-Offs zeker de kwartfinale spelen. Daarom is het nu plots een probleem. Die discussie mag gestart worden, clubs moeten niet gestraft worden omdat ze het Europees goed doen”, oordeelt de analist.

Vandenbempt plaatst hier echter een kanttekening bij. “Twee jaar geleden speelde Club Brugge in de kwartfinale van de Europa League en overigens ook nog in de bekerfinale. Toen Club Brugge klaagde over de overvolle kalender, die hen toch de titel zou kosten, werd dat weggelachen. Ik heb hier nog uitspraken liggen van Hein Vanhaezebrouck en van Bernd Thijs van AA Gent, plots pleitbezorger van maandagvoetbal. Dat klonk anders dan vandaag. Dat ruikt naar opportunisme. Als je het wil invoeren, doe dat dan volgend seizoen. Dan weet je vooraf nog niet wie er gebaat is bij die regel.”

Tot slot zijn er ook praktische problemen. “Ik heb eens vluchtig gekeken naar de mogelijkheden voor maandagvoetbal. Ik wens de kalendermaker – die het nu al niet gemakkelijk heeft – veel succes om maandagen te vinden waarop je kan voetballen. Er zijn interlands, er is bekervoetbal, er zijn midweekspeeldagen,… Een hele uitdaging voor de arme man. En heel in de verte hoor ik zelfs de supporters roepen dat ze op maandagavond helemaal niet naar het voetbal willen. Maar het zou onbegrijpelijk zijn dat ze in het voetbal rekening houden met de wensen van de supporters. Neen, dan kan je natuurlijk écht niet vooruit”, besluit hij cynisch bij Radio 1.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws